Izdelovanje unikatnih lutk

Pomembna dejavnost našega podjetja je tudi izdelovanje unikatnih lutk, ki so namenjene predvsem vzgojiteljicam, učiteljicam, staršem ... in vsem drugim, ki željo popestriti odraščanje otrok in nadgraditi vzgojno-izobraževalni proces. Lutke so lahko veliko več kot le gledališki rekviziti, saj se otroci z izredno lahkoto poistovetijo z njimi in se skoznje na varen in neboleč način soočajo z različnimi življenskimi situacijami.

Lutka ima v otrokovih očeh neverjetno moč. Lahko je vesela, žalostna, nagajiva, nespametna, lahko se zmoti pa ji tega nihče ne zameri. Z lahkoto popravi vse napake in se znajde v vsaki situaciji. Ob igri z lutko otrok zadovoljuje svoje osnovne potrebe po svobodi, zabavi, ljubezni, moči … Poleg tega se ob njej tudi vsestransko razvija in gradi pozitivno samopodobo.

Otrokom lahko pričarate posebno čudovite trenutke, če skupaj z njimi izdelate preproste lutke in pripravite gledališko predstavo (ideje lahko najdete v naših knjigah PREPROSTE LUTKE in LUTKE IZ DOMAČE DELAVNICE). Če lutk ne utegnete izdelati sami, pa jih lahko naročite pri nas.

Galerija naši lutk

V galeriji predstavljamo le izbor vzorčnih primerov, celotno ponudbo si lahko ogledate v katalogu.
Če lutk, ki jih potrebujete ne najdete v katalogu, nas pokličite ali pišite in dogovirili se bomo za izdelavo po naročilu

Ročne lutke

Cena: 40 EUR


Telesne lutke

Cena: 20 EUR


Lutke na kuhalnici

Cena: 10 EUR


Predavanja in delavnice

  • Predavanje: Pomen lutke
  • Predavanje z delavnico: Pomen lutke
  • Delavnica: Izdelava ročne lutke
  • Delavnica: Izdelava male ročne lutke
  • Delavnica: Izdelava lutke na kuhalnici
  • Delavnica: Izdelava ploske lutke
  • Delavnica: Izdelava različnih vrst lutk (po dogovoru)

 

Lutke v vzgoji in izobraževanju

.